tiistai 11. marraskuuta 2014

NäyttötyöElävä kaupunki

Kun aloin tekemään Elävä kaupunki näyttötyötä mietin ensin, mitkä asiat tekevät kaupungista elävän. Työssä huomiota herättävää ja eloisuutta tuovat lämpimät valot ja liikkeet. Kaupungissa on elämää ja mielestäni autojen valot, liikkeet ja ihmiset tekevät tästä kuvasta elävän.
Alusta asti päätin, että otan kuvan pitkällä valotusaika tekniikalla, jotta kuvaan tulee liikettä. Halusin valoista liikkuvia ja jopa vähän epätarkkoja. Kokeilin ensin katutasolta tällaista kuvaa eri kulmista. Lopulta päädyin parkkihallin katolle kaiteen reunalle, josta kuva on otettu. 

Lopputulos vastaa alkuperäistä ajatusta tekniikan puolesta, mutta kuvauspaikka ja toteutus muuttuivat prosessin aikana.


 
Elävä kaupunki - maalaustyössä tein ensin toisenlaisen "epäselkeämmän" maalauksen, jossa oli vain värejä ja rakennuksia. Halusin tehdä maiseman jossa erottuu yksityiskohtia, sekä muotoja. 
 
Tein työn väriliiduilla ja hiilellä. Vettä käytin apuna häivyttämään värejä. Kuvalla haen tunnelmaa iltaisesta kaupungista, kun aurinko on laskemassa ja valot syttyvät kaupunkiin. Molempia töitä yhdistää juuri se hetki kun aurinko on juuri laskenut/laskemassa.
 
Lopputulos vastaa alkuperäistä suunnitelmaa täysin.